Spring til indhold
Dokumenter

ELV – historien indtil nu

Ny bilskrotbekendtgørelse trådte i kraft 19. dec. 2012. Den væsentligste nyhed i bekendtgørelsen er, at DPA-System har fået til opgave at oprette og drive et register over bilimportører, samt monitorere, hvor mange nye og brugte person- og varebiler, hver enkelt bilimportør markedsfører årligt i Danmark. Og hvad er der så sket...

Disse oplysninger kan, sammen med øvrige data på bilområdet, anvendes til at lave en grundig input- outputanalyse af den danske bilpark, således at der kan opnås et mere præcist billede af vores succes med at opsamle og miljøbehandle skrotbiler.

DPA-System klargjorde, rent teknisk, det eksisterende register i løbet af januar og februar 2013 til også at kunne modtage registreringer af bilimportører. DPA-System skal blot bruge stamoplysninger på hver enkelt importør, som så kan tilknytte bilkategorierne til sin registrering.

Bilimportørerne havde frist til 31. marts 2013 til at oprette sig i det nye register.

I perioden marts til maj blev der sendt informationsbreve ud til alle de store bilimportører i DK – i flere omgange. DPA-System udsendte breve, af 11. marts og 15. maj 2013, til samtlige store importører i DK. Disse breve blev udsendt i samarbejde med Miljøstyrelsen og DBI. DPA-System har også ved brev af 15. maj henvendt sig til ca. 200 øvrige aktører, der via branchekode i CVR, angiver sig som bilimportør, og derfor må anses at være i målgruppen. Endvidere har DPA-System haft kontakt med alle de større brancheforeninger, som fx Danmarks Automobilforhandler Forening (D.A.F) og Dansk Bilforhandler Union (DBFU).

Situationen er, at hvis man ved, hvor mange biler man har importeret i 2012, kan det faktisk lade sig gøre at foretage registreringen og indberetningen på under 10 min. Alligevel har blot 16 bilimportører, foretaget sin lovpligtige registrering indtil nu – de fleste dog uden angivelse af antallet af importerede biler.  En del af de 16 var imidlertid registreret for bilbatterier i forvejen.

De registrerede bilimportører kan fremsøges her : Vælg kategori personbiler

Note: ELV er en forkortelse af End-of-Life Vehicles = Udtjente køretøjer